Med sikte på världstoppen

id noel
14-årige Noel Berg,  Taekwondolöfte från Landskrona Taekwondo Akademi, deltog tillsammans med ett 30-tal ungdomar den gångna  helgen vid ett läger på Bosön i Stockholm.

Lägret var en del i ett projekt finansierat av Riksidrottsförbundet vars syfte är att skapa ett bättre underlag för rekrytering in i landslag samt ge ledare och aktiva i Sverige kunskap och verktyg för att bli mer konkurrens kraftiga såväl nationellt som internationellt.

Svenska Taekwondoförbundet har som målsättning att ta fler medaljer vid internationella tävlingar under 2019 – 2020 och har siktet inställt mot världstoppen inom 3–6 år.
challengers 2018

Helgen har bestått av ett hektiskt schema av tester, utvärdering, föreläsningar.   Föreläsare var Anneli Östberg  från RF som har varit förbundskapten för orienteringslandslaget och arbetar idag med mental rådgivning åt bland andra svenska skidlandslaget och simlandslaget.

Efter genomfört läger fick Noel Berg beskedet att han kvalificerat sig för en plats i Svenska Taekwondoförbundets Challenger projekt. Taekwondo har han sysslat med sen han han var 2,5 år gammal.

– Nu tränar jag mellan 5 – 8 pass i veckan. Varierande taekwondoteknik, fight, styrka samt löpning, berättar han som även hjälper till som instruktör i Landskrona Taekwondo Akademi minst en gång i veckan.

Tävlat har han gjort sedan 7-års åldern och 2015/2016 inledde han sin elitsatsning. 2017 vann han Nordiska mästerskapet samt Svenska Elitserien och avslutade därmed året som rankad förstarankad i sin åldersklass och vikt i både Sverige och Norden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kommande Events